Spørsmålet · Spurt i oktober 2026
“I´m new in Norway, French citizen. Skattetaten has sent me a letter claiming my taxes from 2025. I moved to Oslo in September 2025. Do I have to pay them?”
Sammendrag av svaret
Svaret forklarer at den som flytter hit i september, trolig ikke er skattemessig bosatt det året (skatteloven § 2-1), men skatter av lønn for arbeid her (§ 2-3), ikke av tidligere inntekt i Frankrike. Klagefristen er seks uker (skatteforvaltningsloven § 13-4).
Et raskt funn, ikke juridisk rådgivning. Be en jurist bekrefte det, og spør Lovkart på nytt om loven i dag.
Kildene svaret brukte
8 kilderLover og forskrifter
- skatteloven § 2-1lovdata.no
- skatteloven § 2-3lovdata.no
- skatteloven § 20-1lovdata.no
- skatteloven § 20-2lovdata.no
- skattebetalingsloven § 10-21lovdata.no
- skatteforvaltningsloven § 9-4lovdata.no
- skatteforvaltningsloven § 13-4lovdata.no
Forarbeider
- Ot.prp. nr. 42 (2002–2003)regjeringen.no